skip to Main Content

Gezond afvallen is de juiste combinatie van gezond eten en afvallen zonder een of ander crashdieet waarmee u alleen maar het beruchte jo-jo effect bereikt. Wellicht dat u al diverse diëten heeft geprobeerd en komt u tot de conclusie dat het voor u niet werkt en weet u eigenlijk niet hoe het nu verder moet. U hoeft het niet alleen te doen. U kunt ook de hulp inschakelen van een deskundige gewichtsconsulent die u hierbij kan helpen.

Wat is een gezond gewicht?

Een gezond gewicht kan bij iedereen anders zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte, de lichaamsbouw en mate van activiteiten, sport of levensfase. Een gespierde atleet heeft relatief meer gewicht in spieren dan iemand van dezelfde leeftijd en lengte die in verhouding meer vetopslag heeft. Het gewicht kan wel hetzelfde zijn, maar is anders opgebouwd. Een gezond gewicht is een gewicht dat binnen de richtlijnen van de BMI valt. Hier zijn bepaalde classificaties voor die de gewichtsconsulent of diëtist aan u voor kan leggen.

Gezond afvallen bij overgewicht

Heeft u last van overgewicht en wilt u graag gezond afvallen zonder een streng dieet? De Voedingsschaal helpt volwassenen, jongeren en kinderen bij het aanleren van een gezonde levensstijl en het bestrijden van overgewicht. Het veranderen van uw eetgewoonten en het verkrijgen van inzicht in de voor u nadelige patronen, staan centraal in uw behandeling. Gezond afvallen betekent dus het veranderen en verbeteren van uw levensstijl en het aanleren van eetgewoonten die goed voor u en uw gezondheid zijn.

Risico’s bij overgewicht

Bent u op de hoogte van de gezondheidsrisico’s die u loopt bij overgewicht of obesitas?

 • Een BM van meer dan 25 is echt slecht voor uw gezondheid en welzijn
 • U loopt een hoger risico op hart- en vaatziekten
 • Een grote kans op het krijgen van diabetes
 • Gewrichtsklachten en lichamelijk ongemakken
 • Een hogere risico op kanker
 • Meer kans op slaapapneu en onrustige slaap
 • Meer vermoeidheidsklachten en weinig energie om iets te ondernemen
 • Snel buiten adem bij matige inspanning
 • Een hogere kans op vroegtijdig overlijden, zeker bij zwaar obesitas

Als uw gezondheid en levenskwaliteit u lief is, zoek dan hulp bij het afvallen, zodat gezond afvallen een nieuwe manier van leven wordt waar uw hele gezin van kan profiteren!

Hoe ziet een afslankprogramma er uit?

Voorafgaande aan het eerste intakegesprek krijgt u een voedingsdagboek thuis gestuurd. In dit dagboek schrijft een week lang op wat u op welk tijdstip eet en wat u aan beweging doet. Tijdens het eerste intakegesprek gaan we samen dit dagboek bespreken en analyseren wij uw eetgedrag, leefstijl en mate van beweging. Na afloop krijgt u een persoonlijk behandelplan waar u thuis mee aan de slag gaat. Dit plan is afgestemd op uw persoonlijke situatie, wensen, doelen en motivatie.

Voortgangsconsulenten naar een gezond gewicht

In een aantal vervolgconsulenten evalueren wij de voortgang, beantwoorden wij uw vragen en geven wij gericht voedingsadvies. Als u uw streefgewicht bereikt, dan gaan we de behandeling afbouwen. Desgewenst kan er af en toe een evaluatieconsult ingepland worden om u blijvend te motiveren en uw streefgewicht te blijven behouden.

Groepsbegeleiding bij het afvallen

Naast individuele begeleiding door de diëtist of gewichtsconsulent, is er ook groepsbegeleiding mogelijk. Wilt u samen met een paar familieleden, vrienden of collega’s afvallen en elkaar hierin motiveren, dan kan er een groepsbehandeltraject gestart worden. Tijdens de groepsbijeenkomsten leert u samen gezond te eten en uw leefstijl aan te passen. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal zoals:

 • Hoe verander ik in mijn dagelijks druk leven mijn eetgedrag
 • Wat is nu wel en niet gezond voor mij
 • Zijn brood en melk nu wel of niet gezond
 • Wat is nu een gezond dagmenu
 • Wat kan ik verder doen aan beweging wat bij mij past
 • Hoe leer ik beter luisteren naar mijn lichaamssignalen
 • Wat voor eter ben ik eigenlijk

Desgewenst kan een groepsbijeenkomst uitgebreid worden met een wekelijkse groepswandeling of een andere sportieve activiteit.

Back To Top