skip to Main Content

Bent u op zoek naar een voedingsdeskundige in Haarlem of regio waarbij u terecht kunt voor maatwerk voedingsadvies? In onze praktijk kunt u of uw kind terecht voor diverse voedingsproblemen, gezondheidsklachten, overgewicht en allerhande vragen en problemen die met voeding en gezondheid te maken hebben. De voedingsschaal richt zich op het adviseren, coachen en begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen.

Wat is een voedingsdeskundige?

Een voedingsdeskundige is een deskundig persoon die wetenschappelijke kennis bezit en onderzoek doet op het gebied van voeding. Daarnaast geeft een voedingsdeskundige advies en raad op het gebied van voedingsleer. Als diëtist en gewichtsconsulent, kan ons voedingsadviesbureau in Haarlem u en/of uw kind u helpen en adviseren op diverse gebieden zoals:

  • Gezondheidsklachten gerelateerd aan de voeding
  • Kinderen met een groeiachterstand en ondergewicht
  • Kinderen met eetproblemen tijdens de peuterpuberteit
  • Advies over orthomoleculaire voeding voor kinderen
  • Bewustwording van een verkeerd voedings- en leefpatroon
  • Voorlichting geven over gezonde voeding
  • Advies bij spijsverteringsklachten, chronische diarree of obstipatie
  • Voedingsadvies bij vegetarische en veganistische voeding

Waarom een voedingsdeskundige raadplegen?

Veel mensen lopen jarenlang rond met vage of chronische klachten, vermoeidheid en gezondheidsproblemen, zonder dat ze zich ervan bewust zijn dat dit ook met de voeding te maken kan hebben. Er bestaat tenslotte niet voor niets de leus: “ je bent wat je eet”. Heeft uw kind regelmatig last van maag en darmklachten, blijft de groei achter, zijn er gedragsproblemen of maakt u zich zorgen over het eetpatroon? De inname van verkeerde voeding kan diverse klachten geven. Juist door het raadplegen van een voedingsdeskundige, kunnen in veel gevallen bepaalde voedingsproblemen verholpen worden.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling?

Een gezonde levensstijl is altijd aan te leren. Het liefst natuurlijk zo vroeg mogelijk, maar bij De Voedingsschaal kunt u uzelf of uw kind aanmelden voor maatwerk voedingsadvies. Als voedingsdeskundige zie ik het als mijn doel om mijn kennis over te brengen, mensen bewust te maken van hun eetpatroon en levensstijl en welk effect dit heeft op hun leven. Graag richt ik tijdens de behandeling de aandacht op het maken van de juiste voedingskeuzes voor uw kind, u zelf en uw gezin.

Speciale programma’s voor kinderen

Afhankelijk van de vraag en behoefte, kan een behandeling bestaan uit een aantal gesprekken over de duur van enkele weken of maanden, of een combinatie met ons Kik for Kids programma voor kinderen of jongeren met overgewicht. Ook geeft De Voedingsschaal regelmatig workshops over kindervoeding en bepaalde problematiek. Vraag in onze praktijk naar de mogelijkheden.

Back To Top