Salade met zalm en zoete aardappel

Een lekkere salade met sperziebonen, zalm en zoete aardappel.

Benodigdheden

  • 150 gram sperziebonen per persoon
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 1 potje biologische olijven
  • verse gemengde tuinkruiden (bieslook,basilicum, peterselie etc.)
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • appelazijn
  • knoflook
  • per persoon ongeveer 100 gram (diepvries)zalm
  • 2 grote zoete aardappels

Bereiding

Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar.Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
Leg de zalm in een ovenschaal, druppel er wat olijfolie overheen en laat in ongeveer 15 minuten op 180 graden gaar en zacht worden.
Snijd de zoete aardappel in plakjes en bak in een pan met wat olijfolie licht bruin tot ze zacht zijn.

Meng de bonen, komkommer, olijven en de verse tuinkruiden. Doe alles in een grote kom.
Besprenkel de bonen ruim met de extra vierge olijfolie.
Voeg naar smaak appelazijn, peper, knoflook en indien gewenst nog andere kruiden toe.

Serveer de bonen, zalm en de aardappel op een mooi bord. Geef er nog wat lekkere biologische mayonaise bij.

Door de bonen kun je ook nog kerstomaatjes of een fijn gesnipperde rode ui mengen.

 

Eet smakelijk!