Groentebrood

Wil je eens wat anders eten dan gewoon brood? Maak dan eens dit brood met gemengde groenten, haverzemelen en kikkererwten.

Het recept komt uit een kookboek van dr. Gillian McKeith: het Wat je eet ben je zelf kookboek.

Benodigdheden voor 4 personen

  • olijfolie
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 geraspte wortels
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 40 gram haverzemelen
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • 1 potje kikkererwten uitgelekt
  • 1 potje witte bonen uitgelekt
  • 3 eieren losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden en bestrijk een cakevorm van 1 liter met olie.
Roerbak de prei en ui in een pan met wat olie tot de prei zacht is.
Doe de ui, wortel, knoflook, kruiden, bonen, ei, bouillonpoeder in een foodprocessor en pureer alles tot een stevig mengsel.
Doe het megsel in een pan, roer de zonnebloempitten en de haverzemelen er door tot je een stevig deeg krijgt.
Is het deeg te nat, voeg dan nog wat haverzemelen toe.
Doe alles in de cakevorm en bak het brood in het midden van de oven in ongeveer 40-45 minuten gaar.
Laat het brood afkoelen op een rooster.
Stort het brood op een schaal en serveer met een salade.

Je kunt dit brood een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ook heerlijk als lunch mee naar school of het werk.

Eet smakelijk!