Pannekoeken

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren meel
  • 2 eieren
  • 450 ml water
  • boter of olie

Bereiding

Doe meel en zout in een kom

Breek de eieren en roer samen met de helft van het water door het meel

Voeg al kloppend de rest van het water toe en meng tot er een glad beslag ontstaat

Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag niet dun genoeg is

Smelt een klontje boter in een koekenpan

Voeg met een soeplepel beslag toe tot de bodem bedekt is

Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is

Keer de pannenkoek om en bak de pannenkoek lichtbruin

Leg de pannenkoeken op een bord

Spinazievulling

Ingrediënten

  • 1 kg verse gewassen spinazie
  • 4 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 geklopte eieren
  • olijfolie

Bereiding

Roerbak de spinazie in 5 minuten gaar in wat olijfolie

Laat de spinazie uitlekken in een zeef

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie even aan totdat de uien lichtbruin zijn

Voeg de spinazie bij de uien

Roer de eieren door de spinazie en de uien

Breng op smaak met peper

Leg een pannenkoek in een ingevette ovenschaal en schep er wat van het spinaziemengsel op

Vouw de pannenkoek dicht

Vul de andere pannenkoeken

Strooi indien gewenst nog wat geraspte kaas over de pannenkoeken

Warm de pannenkoeken op in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden totdat de bovenkant lichtbruin is en de pannenkoeken stevig aanvoelen

Tip!

Serveer de pannenkoeken met een lekkere salade