Gevulde boekweitpannenkoeken

Een lekker recept voor vandaag: Boekweit pannenkoeken gevuld met roerbakgroente en tofu.

Benodigdheden

  • 300 gram boekweitmeel (of ander meel)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olie
  • water
  • 400 gram roerbakgroente (bijvoorbeeld bamigroente)
  • 200 gram tofu blokjes of vegetarisch gehakt
  • kaas

Bereiding

Maak van het meel, water, ei, zout en olie en mooi dun beslag.
Bak hiervan pannenkoeken.
Roerbak de groente in een paar eetlepels olie. Voeg naar smaak kruiden en knoflook toe.
Bak de tofublokjes lichtbruin.

Vet een ovenschaal in. Vul per persoon 1 of 2 pannenkoeken met de roerbakgroente en de tofublokjes. Vouw de pannenkoek dicht en leg in de ovenschaal. Bestrooi indien gewenst met kaas.
Warm de pannenkoeken op 150 graden in 15-20 minuten op tot de kaas gesmolten is.
Serveer met een salade.

Eet smakelijk!