Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote aubergines
  • 2 gesnipperde rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml gepelde tomaten blokjes
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • peper
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • geraspte kaas

Bereiding

Halveer de aubergines in de lengte en hol de aubergines met een lepel uit tot ongeveer een halve centimeter van de rand

Hak het vruchtvlees uit de aubergine in stukjes

Roerbak het vruchtvlees samen met ui, knoflook en Italiaanse kruiden in wat olijfolie tot de uien lichtbruin zijn

Meng de tomatenblokjes, tomaten puree en het vegetarisch gehakt door het uien mengsel

Voeg naar smaak peper toe

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de aubergines met de uitgeholde kant naar boven in de schaal

Schep het groentemengsel in de aubergines

Bedek met een klein beetje geraspte kaas

Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak de gevulde aubergine op 180 graden in 15 minuten gaar. Voel of de aubergines zacht en gaar zijn.

Tip!

Serveer de aubergines met een gemengde salade , quinoa, boekweit of zilvervliesrijst

In plaats van aubergines kunnen ook courgettes worden gebruikt.