Broccoli met pesto en een vegetarische burger

Weet je niet wat je vanavond moet eten? Kies dan eens voor broccoli met pesto, gebakken aardappel, een vegetarische burger en een salade. Makkelijk klaar te maken en heel gezond.

Benodigdheden

  • 150 gram broccoli per persoon
  • vegetarische burgers
  • aardappel
  • wortel (30 gram per persoon)
  • courgette (30 gram per persoon )
  • olijfolie
  • pesto
  • knoflook

Bereiding

Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Kook de aardappelen in 15 minuten beetgaar.
Roerbak de broccoli in olijfolie en voeg knoflook en pesto naar smaak toe.
Bak de aardappelen in olijfolie lichtbruin.
Rasp de wortel en courgette.
Bak de vegetarische burger.
Meng de wortel en courgette en voeg naar smaak wat olie en kruiden toe.

Verdeel alles over de borden.

Met deze maaltijd krijg je veel vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten binnen.

Als je kiest voor een vleesvervanger, lees dan goed de verpakking en kijk of er ijzer en B12 aan zijn toegevoegd. Is dit niet het geval. dan is de vleesvervanger niet helemaal volwaardig. IJzer en B12 moet je dan op een andere manier via de voeding binnen krijgen.

De vleesvervangers van Tivall bevatten bijna allemaal ijzer en B12. Ze zijn ook zeer smakelijk. Ik heb vandaag gekozen voor de vegetarische linzen- en wortelburger.

Deze burger smaakt ook heel lekker in een pita broodje met een sausje van yoghurt, munt en knoflook.

Eet smakelijk!