Bonenbrood met soepgroente

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde fijngesneden soepgroente
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram bonen uitgelekt (zwarte bonen, witte bonen of kidneybonen)
  • 4 eieren losgeklopt
  • 4 eetlepels boekweit meel (of volkorenmeel)
  • Italiaanse gemengde kruiden
  • Peper

Bereiding

Bak de gesnipperde ui samen met de knoflook in een pan met wat olie. Voeg de soepgroente toe als de ui bruin is.

Roerbak de soepgroente ongeveer 5 minuten samen met de ui en knoflook.

Doe de bonen in een kom en voeg de eieren en olie toe.

Maal met een staafmixer de bonen en ei fijn.

Roer de soepgroente door het mengsel.

Voeg het boekweitmeel toe en breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden.

Voeg naar smaak peper en naar keuze nog andere kruiden toe en eventueel een beetje zout.

Is het mengsel te nat voeg dan nog wat extra meel toe.

Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier en giet het mengsel in de vorm

Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 45 minuten gaar.

Het brood is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt.

Laat het brood goed afkoelen.

Tip!

Lekker als tussendoortje of in plaats van gewoon brood.

Je kunt het brood ook als hoofdmaaltijd eten. Maak er dan een lekkere salade bij.