Ingrediënten

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 175 gram zachte roomboter
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 1 kg appels in dunne plakjes ( geschaafd of gesneden)
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram fijngesneden stukjes gedroogde vijgen en/of abrikozen
  • 1 losgeklopt eiwit

Bereiding

Verwarm 125 gram abrikozen in een pan met een laagje water

Giet het water uit de pan als de abrikozen zacht zijn

Neem de pan van het vuur en pureer de abrikozen met een staafmixer

Meng het volkorenmeel met de boter, zout en de gepureerde abrikozen in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

Zet het deeg even in de koelkast

Vet een springvorm in

Doe de stukjes appel, gedroogde vijgen en abrikozen, citroensap en kaneel in een kom. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak nog wat extra kaneel of citroensap toe

Bekleed de springvorm met 2/3e van het deeg

Leg het appelmengsel op het deeg in de springvorm

Maak van de rest van het deeg lange reepjes en versier hiermee de bovenkant van de taart

Bestrijk het deeg op de bovenkant van de taart met het losgeklopt eiwit

Zet de springvorm in het midden van een voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 45 lichtbruin.

Laat de taart afkoelen