skip to Main Content

Gezond eten en dagelijks bewegen is van belang voor zowel de lichamelijke als geestelijke ontwikkeling van kinderen in alle leeftijdsgroepen.

De afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht sterk toegenomen. Volgens cijfers van het CBS was er in 2013 bij 13% van de kinderen in de leeftijd van 2-20 jaar sprake van overgewicht en bij 3% van obesitas.

KIKforkids | de VoedingsschaalHet is belangrijk dat kinderen gezond eten en dagelijks bewegen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. In mijn praktijk begeleid ik kinderen naar een gezond gewicht. Bij de behandeling en begeleiding worden ouders actief betrokken en wordt gebruik gemaakt van een specifiek behandelprogramma, KIKforKids, dat aansluit op de leefwereld en de verschillende leeftijdsfasen van het kind. Centraal staat het aanleren van een gezond eet, leef en beweeg patroon. Ik schrijf geen dieet voor omdat kinderen in de groei voldoende voedingstoffen nodig hebben. Het is niet goed om een dieet te volgen, er kunnen dan tekorten ontstaan.

Met leuke en leerzame oefeningen, spelletjes en opdrachten leren kinderen wat het belang is van gezond eten en wat gezond eten nu eigenlijk inhoudt. Omdat bewegen voor kinderen heel belangrijk is gaan we samen ook actief aan de slag.

Ik begeleid kinderen in de leeftijd van 4-8, 9-13 en 14-16 jaar. Individuele en zowel groepsbegeleiding zijn mogelijk. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag en de wens van de ouders en het kind en kan in overleg 4 – 24 maanden in beslag nemen.

Voor informatie over de behandelmogelijkheden kunt u contact met mij opnemen.

Naast de behandeling en begeleiding van kinderen met overgewicht kunt u in de praktijk voor uw kind ook terecht voor:

  • begeleiding van kinderen die moeilijk eten
  • voedingsadvies voor kinderen met hyperactiviteit, concentratieproblemen en andere gedragsproblemen
  • een voedingsanalyse om vast te stellen of de voeding van uw kind volwaardig is en voldoende voedingsstoffen bevat zoals vitamines, mineralen, koolhydraten, eiwitten, vetten, voedingsvezels en vocht
  • advies ten aanzien van de samenstelling van vegetarische en veganistische voeding
  • advies ten aanzien van samenstelling van de voeding van kinderen in verschillende leeftijdsfasen
  • algemene voedings en opvoedingsvragen
  • persoonlijke dag en weekmenu’s
  • preventieve voedingsadviezen

Back To Top