skip to Main Content

Wil je graag de hulp inroepen van een gewichtsconsulent in Haarlem? Bij voedingsadviesbureau De Voedingsschaal adviseert, ondersteunt en begeleidt Mariette Boersema kinderen, jongeren en jongvolwassenen die problemen hebben met hun gewicht, gezondheid en vitaliteit. Ben je te zwaar of dreigt je kind of puber zwaarder dan normaal te worden? Bij voorkeur is het verstandig om hier preventief hulp bij te zoeken, zodat mogelijke eetproblemen of gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden.

Wat doet een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent probeert samen met jou en/of je kind de kern van het probleem te achterhalen. Dit doet Mariette aan de hand van een uitgebreid intakegesprek, het bijhouden van een eetschema en door een goede analyse van het probleem en een behandelingsplan. Stap-voor-stap gaan jullie samen aan de slag om een gezond en voedzaam voedingspatroon samen te stellen, afgestemd op de leeftijdsfase en activiteiten van je kind of jezelf. Ook bij ziekte, zoals diabetes of ondergewicht kan de voedingsdeskundige je bijstaan.

Waarvoor kun je De Voedingsschaal raadplegen?

Voor een gesprek met een gespecialiseerde gewichtsconsulent of voedingsdeskundige, heb je geen verwijzing van je (huis)arts of specialist nodig. Wel zijn er mogelijkheden om de kosten van een behandeling voor overgewicht van je zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Lees hier meer over op de pagina tarieven.

Als gewichtsconsulent helpen wij jou en/of je kind bij:

  • Voorlichting en advies over gezonde voeding
  • Afvallen na zwangerschap en borstvoeding
  • Het maken van een gewichts- en voedingsanalyse
  • Speciaal programma overgewicht bij kinderen
  • Maatwerk advies voor overgewicht bij volwassen
  • Dreigende of reeds bestaande diabetes
  • Ondergewicht van kinderen en volwassenen

Speciale afvalprogramma’s voor kinderen en volwassen

Voor elke hulpvraag kunnen wij een maatwerk afvalprogramma opstellen, zodat wij je kind of jou zelf kunnen helpen naar een gezond gewicht en een gezond eetpatroon. Daarbij speelt je levensstijl en mate van beweging ook een grote rol. Bepaalde gezondheidsklachten en slecht eetpatroon zijn er niet in één dag aangekomen en verdwijnen ook niet in een paar dagen. Het vergt doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen om heel bewust te worden van het streven naar een gezonde manier van afvallen met blijvend resultaat. Graag leggen wij uit wat wij hierin voor jou of je kind kunnen betekenen.
Lees ook de informatie bij diëtist in Haarlem voor klachten die gerelateerd zijn aan overgewicht en gezondheidsklachten.

“Afslanken onder begeleiding leidt naar werkelijk succes”

Back To Top