skip to Main Content

Wilt u graag de hulp inroepen van een gewichtsconsulent in Haarlem? Met ons voedingsadviesbureau adviseren, ondersteunen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen die problemen hebben met hun gewicht, gezondheid en vitaliteit. Bent u te zwaar of dreigt uw kind of puber zwaarder dan normaal te worden? Bij voorkeur is het verstandig om hier preventief hulp bij te zoeken, zodat mogelijke eetproblemen of gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden.

Wat doet een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent gaat samen met u en/of uw kind de kern van het probleem proberen te achterhalen. Dit doen wij aan de hand van een uitgebreid intakegesprek, het bijhouden van een eetschema en maken dan een goede analyse van het probleem en een behandelingsplan. Stap-voor-stap gaan wij samen aan de slag om een gezond en voedzaam voedingspatroon samen te stellen, afgestemd op de leeftijdsfase en activiteiten van uw kind of u zelf. Ook bij ziekte, zoals diabetes of ondergewicht kan de voedingsdeskundige u bij staan.

Waarvoor kunt u ons raadplegen?

Voor een gesprek met een gespecialiseerde gewichtsconsulent of voedingsdeskundige, heeft u geen verwijzing van uw (huis)arts of specialist nodig. Wel zijn er mogelijkheden om de kosten van een behandeling voor overgewicht van uw zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Lees hier meer over op onze pagina tarieven.

Als gewichtsconsulent helpen wij u en/of uw kind bij:

  • Voorlichting en advies over gezonde voeding
  • Afvallen na zwangerschap en zogen
  • Het maken van een gewichts- en voedingsanalyse
  • Speciaal programma overgewicht bij kinderen
  • Maatwerk advies voor overgewicht bij volwassen
  • Dreigende of reeds bestaande diabetes
  • Ondergewicht van kinderen en volwassenen

Speciale afvalprogramma’s voor kinderen en volwassen

Voor elke hulpvraag kunnen wij een maatwerk afvalprogramma opstellen, zodat wij uw kind of u zelf kunnen helpen naar een gezond gewicht en een gezond eetpatroon. Daarbij speelt uw levensstijl en mate van beweging ook een grote rol. Bepaalde gezondheidsklachten en slecht eetpatroon zijn er niet in één dag aangekomen en verdwijnen ook niet in een paar dagen. Het vergt doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen om heel bewust te worden van het streven naar een gezonde manier van afvallen met blijvend resultaat. Graag leggen wij u uit wat wij hierin voor u of uw kind kunnen betekenen.
Lees ook de informatie bij diëtist in Haarlem voor klachten die gerelateerd zijn aan overgewicht en gezondheidsklachten.

“Afslanken onder begeleiding leidt naar werkelijk succes”

Back To Top