Volkoren banaan en dadelcakejes | De Voedingsschaal

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren meel
  • 200 gram zachte roomboter
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram dadels
  • 4 eieren
  • 100 gram gehakte bruine hazelnoten of andere noten
  • 1 eetlepel bakingsoda

Bereiding

Roer de boter met de eieren met een handmixer tot een romige massa

Doe de dadels in een pan met een klein laagje water en warm de dadels ongeveer 10 minuten zacht op

Neem de pan van het vuur en giet het water af

Pureer de dadels samen met de banaan met een staafmixer

Schep het volkorenmeel door het boter mengsel

Voeg de gepureerde dadels met banaan toe

Schep de gehakte noten door het deeg

Verdeel het deeg over kleine cakevormpjes

Bak de cakejes in het midden van een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 50 minuten licht bruin.

Tip!

De cakejes zijn vooral warm erg lekker.