Vegetarische bonensoep | De Voedingsschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram bonen naar keuze ( bruine bonen, zwarte bonen, kidney bonen, witte bonen)
  • 4 gesnipperde rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ liter water
  • 1 kruidenbouillonblokje of bouillonpoeder voor 1 ½ liter water
  • peper
  • koriander
  • olijfolie
  • crème fraiche
  • peterselie

Bereiding

Bak de gesnipperde ui in olijfolie lichtbruin
Giet de bonen af en laat even uitlekken
Doe water, bonen en bouillonblokje in een grote pan en breng aan de kook
Voeg de uien toe en pers de knoflook uit boven de pan
Laat de bonen in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken
Draai het gas uit
Pureer de bonen met een staafmixer helemaal glad
Voeg naar smaak peper en koriander toe
Schep de soep in soepkommen
Voeg een lepel crème fraiche toe
Strooi wat peterselie over de soep

Tip!

Serveer de soep met een snee volkoren brood