Speltbrood | De Voedingsschaal

Ingrediënten

  • 500 gram volkoren speltmeel
  • 315 ml lauw water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram zout

Bereiding met de hand

Meng speltbloem en gedroogde gist in een kom

Voeg water, olie en zout toe en kneed alles met de hand of een mixer tot een soepel deeg (5-10 min)

Vet een broodblik in

Leg het deeg in het broodblik en dek af met een theedoek

Laat het deeg op een warme plek ongeveer 50 minuten rijzen

Verwarm de oven voor op 200 graden

Zet de vorm in het midden van de oven en bak het brood in 45 minuten af

Bereiding met de broodmachine

Doe alle ingrediënten in de broodvorm

Zorg dat gist en zout van elkaar gescheiden blijven

Zet de machine aan en kies de stand volkoren

Bak het brood in ongeveer 1.55 minuten af