Preisoep en zuurdesembrood met een vegaburger

Preisoep met vegetarische burger

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gram fijngesneden prei
  • 250 gram witte bonen, uitgelekt (uit glas)
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • 1 liter water
  • olijfolie
  • knoflook
  • peper
  • biologische bouillonpoeder
  • 4 geroosterde sneetjes zuurdesembrood
  • 2 in plakjes gesneden avocado’s
  • 4 vegetarische groente- of bonenburgers
  • 3 tomaten

Bereiding

Roerbak de prei en courgette in een beetje olijfolie tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
Doe het water in een soeppan en voeg de prei, courgette, bonen en bouillonpoeder toe.
Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en knoflook toe.

Bak de vegetarische burgers in olijfolie rondom lichtbruin.
Beleg de sneetjes brood met de burger, plakjes avocado en tomaat. Besprenkel met wat olijfolie.

Voeg indien gewenst nog wat room of plantaardige room of roomkaas toe.

Variatie: in plaats van prei kun je bijvoorbeeld ook bloemkool of broccoli gebruiken.

Eet smakelijk!