Groentenschotel met ei

Ovenschotel met groenten en ei

Benodigdheden voor 4 – 6 personen

  • 1 kg aardappelen geschild, gekookt en gepureerd…
  • 50 gram boter
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 4 tomaten ontveld, in vieren gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 400 gram doperwten(diepvries)
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • peper
  • 4-6 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • knoflook

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit de ui goudgeel. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.
Doe de tomaten, aubergine, komkommer en doperwten bij dit mengsel en laat de groenten bakken tot het vocht verdampt is.
Voeg de doperwten toe en roerbak deze nog 5 minuten door de groenten.
Vet een ovenschaal in.
Breng de groenten op smaak met peper, knoflook en eventueel andere kruiden.
Roerbak het vegetarische gehakt kort in een andere pan en voeg toe aan de groenten.
Leg het groentemengsel op de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
Maak in de aardappelpuree 4 of 6 kuiltjes. Breek in ieder kuiltje 1 ei. Strooi de geraspte kaas over de puree.
Zet de ovenschotel in het midden van de oven en laat de eieren in ongeveer 15-20 minuten stollen. Zijn de eieren klaar en de kaas gesmolten dan kan de ovenschotel uit de oven.

Variatie: In plaats van aardappel kun je ook een puree maken van zoete aardappel.
Ook kun je puree maken van 1 gekookte bloemkool met een potje witte bonen.