Havernout koekjes | De Voedingsschaal

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 250 gram havermeel
  • 4 bananen
  • 2 appels gesnipperd in kleine stukjes
  • 2 eetlepels cranberry’s
  • 4 eetlepels gehakte noten
  • 2 eetlepels olijfolie (vierge)
  • 3 eieren

Bereiding

Klop de eieren los

Pureer de bananen met een staafmixer

Meng havermout, havermeel, en alle andere ingrediënten door elkaar

Kneed het deeg tot er een stevige massa ontstaat

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Maak van het deeg kleine bolletjes en druk die uit op de bakplaat tot een plat koekje

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 40 minuten gaar en lichtbruin.

Tip!

Voeg naar smaak eventueel wat extra cranberry’s toe

Is het deeg te droog voeg dan een extra ei toe of wat (haver)melk

Is het deeg te nat voeg dan een klein beetje havermeel toe

Smaakt het deeg niet zoet genoeg dan kun je nog extra zuidvruchten toevoegen of eventueel wat honing of granenstroop