Plaatkoek appel klein

Gezond taartje

Deze taart heb ik vandaag gebakken. Het recept is afkomstig uit het boek Weten van (H)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.
De taart heb ik gemaakt met appel. In het originele recept worden bosvruchten gebruikt.
Heb je geen bosvruchten in huis dan kun je ook ander fruit gebruiken.

Benodigdheden

Taartbodem:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel gesmolten kokosolie
  • 2 koffielepels bindmiddel zoals kokosvezel
  • scheutje ahornsiroop of stevia
  • snufje zout
  • 2 eetlepels haverzemelen

Vulling

  • 500 gram (bos)vruchten
  • citroensap
  • 1 theelepel kardemom
  • bindmiddel om de vruchten te binden (agar agar, kokosvezel)

 

Bereiding: Mix alle ingredienten voor de taartbodem door elkaar. Voeg een scheutje water toe als het deeg te droog is.
Vet een taartvorm in en druk het deeg uit in de vorm. Bestrooi de bodem met de haverzemelen.

Pureer de helft van de bosvruchten en voeg citroensap en een beetje ahornsiroop of stevia toe.
Voeg wat bindmiddel toe om de vruchten te binden.
Roer de rest van de bosvruchten door het mengsel en verdeel over de taartbodem.
Bak de taart in ongeveer 50 minuten op 150 graden gaar en laat afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!