Gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 – 6 personen

  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 1 pompoen in blokjes gesneden ( of diepvries pompoen blokjes)
  • 3 rode uien in ringen gesneden
  • 1 bakje champignons in plakjes gesneden
  • 3 paprika’s in reepjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • verse en gedroogde kruiden naar keuze (peper, basilicum, oregano, bieslook, rozemarijn)

Bereiding

Leg bakpapier op een bakplaat.
Doe alle groenten in een pan.
Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten.
Pers de teentjes knoflook uit boven de groenten.
Strooi verse en gedroogde kruiden over de groenten.
Meng alles goed door elkaar.
Leg de groenten op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten in ongeveer 20 minuten op 200 graden lichtbruin en gaar.

Serveer bij de groenten bijvoorbeeld wat gekookte zilvervliesrijst, quinoa, boekweit of haver.
De groenten smaakt ook heerlijk bij vis of een stukje kip.

Heb je te veel gemaakt? Bewaar in de koelkast en eet de volgende dag de groenten als lunch.