Gegratineerde brocoli | De Voedingsschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram broccoli
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • geraspte kaas

Bereiding

Verdeel de broccoli in roosjes
Was de broccoli
Kook of stoom de broccoli in 10 minuten beetgaar
Giet de broccoli af en meng broccoli, pesto en de Parmezaanse kaas door elkaar
Vet een ovenschaal in
Leg de groente in de ovenschaal
Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas
Zet de schaal onder de grill in de oven
Bak de groente af tot de kaas gesmolten is
Strooi naar smaak nog wat zwarte peper of wat extra Parmezaanse kaas over de broccoli
Serveer de broccoli

Tip!

Eet er een lekkere gemengde salade bij en wat zilvervliesrijst of volkoren pasta

In plaats van broccoli kun je dit recept ook maken met bloemkool, spruitjes, pompoen of prei

Recept gebaseerd op een recept van: M. Bittman (2009).
De dikke vegetariër. Uithoorn:Karakter Uitgevers BV.