Chocolade-Brownies-van-bonen

Chocoladebrownies van bonen

Ingrediënten

  • 250 gram zwarte bonen uitgelekt (of aduki bonen)
  • 50 gram gewelde gedroogde abrikozen
  • 50 gram gewelde gedroogde dadels
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels olijfolie (licht gekleurde gewone olijfolie)
  • 100 gram gehakte noten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 losgeklopte eieren

Bereiding

Doe de bonen, gewelde abrikozen en dadels, cacaopoeder, olijfolie en noten in een kom.

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er met de staafmixer een dikke puree van.

Roer de bakpoeder en de gehakte noten door het mengsel.

Is het mengsel te droog voeg dan een klein beetje melk toe.

Is het mengsel niet zoet genoeg voeg dan naar smaak nog wat extra gewelde dadels toe of eventueel wat rietsuiker of honing.

Bekleed een kleine springvorm met bakpapier.

Doe het mengsel in de vorm.

Bak de brownies op 175 graden in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

De brownies zijn gaar als de bovenkant stevig is. Om te controleren of de brownie vanbinnen gaar is kun je er een sateprikker in steken. Komt deze er droog uit dan zijn de brownies klaar.

Variatie: Voeg eventueel een pure chocolade reep toe in kleine stukjes en versier de bovenkant met walnoten.

Wat zijn gewelde abrikozen of dadels: Doe de gedroogde abrikozen in een pan met een laagje water. Verwarm de abrikozen ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet het water uit de pan. Klaar zijn de gewelde abrikozen! (Je kunt ze nu met een staafmixer fijn maken en in plaats van suiker gebruiken in een cake)