Basis tomatensaus | De Voedingsschaal

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe, in stukken gesneden (ontvelde)tomaten
  • 4 gesnipperde (rode) uien
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150ml water

Bereiding

Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een braadpan

Voeg als de uien lichtbruin zijn de tomaten, knoflook en Italiaanse kruiden toe

Bak al roerende de tomaten tot deze zacht worden

Voeg de tomatenpuree toe en 150 ml water

Laat de saus zachtjes pruttelen ( ongeveer 20 minuten)

Maak met de staafmixer de tomaten eventueel wat fijner tot er een mooie saus ontstaat

Breng op smaak met peper en eventueel nog wat Italiaanse kruiden

Wat kun je doen met deze saus:

Serveren bij volkoren macaroni of zilvervliesrijst met wat geraspte kaas

Je kunt er een maaltijdsoep van maken door wat water toe te voegen en verse soepgroente of peulvruchten

Als je van 2kg tomaten een saus maakt kun je ook een deel invriezen